Gastrik By-Pass Ameliyatı

Gastrik Bypass ameliyatları hem gıda alımın azaltıldığı hemde gıdaların emiliminin azaltığı ameliyatlardır. Bu cerrahide hem mide küçültülür, hem de ince bağırsakların bir kısmı sindirim ve amilim açısından devre dışı bırakılır. Bu şekilde kişiler hem daha az gıdayla doyar, hem de aldıkları gıdanın sadece bir kısmı emilir. Gastrik bypass cerrahisi de genellikle laparoskopik yöntemle yapılabilir. Bypass ameliyatları, ameliyat sonrasında çok ciddi kilo kaybı sağlayan etkin bir yöntem olarak kabul edilir.Ameliyat sonrası hastalar fazla kilolarının %70?ni ilk iki yılda kaybederler. Gıdaların içinde sadece kalori değil sağlıklı yaşamımızı sürdürmemizi sağlayan vitamin, demir ve mineraller de vardır. Ancak bu ameliyat sonrasında gıdaların emilimide azalacağı için hastalar, sağlıklı kalabilmek için ömür boyu dışarıdan vitamin, mineral desteğine ihtiyaç gösterirler.